Топ новостей
Необходимость государственного регулирования
Учебник Камаева В.Д., 2010г.© Необходимость государственного регулирования Государственное регулирование экономики – система мер государства, посредством которых оно может воздействовать

Рыночная экономика
Рыночная экономика  ( англ.   market economy ) — экономическая система , основанная на принципах свободного предпринимательства , многообразия форм собственности на средства производства, рыночного

Мировая экономика
Студенты, аспиранты, молодые ученые, использующие базу знаний в своей учебе и работе, будут вам очень благодарны. РЕФЕРАТ по теме: «Мировая экономика» 1. Понятие мирового хозяйства

31. Формы и методы государственного регулирования экономики
Государственное регулирование экономики ставит своей целью соблюдать интересы государства, общества в целом, социально незащищенных слоёв населения. Существуют и применяются разнообразные формы государственного регулирования.

Дополнительное профессиональное образование. Повышение квалификации Москва. ЧУ ПОО ИМЭИ
Институт мировой экономики и информатизации был образован в 1995 году. Наше образовательное учреждение ведет обучение по большому перечню направлений и специальностей Дополнительного профессионального

Границы государственного вмешательства в экономику
  Вмешательство государства в экономику не должно быть чрезмерным. Чтобы не подавить рыночные механизмы функционирования экономической системы, не лишить ее гибкости и адаптивности,

Роль государства в экономике
Роль государства в экономике – вопрос, который является центральным как на практике, так и в теории. При этом предлагаемые некоторыми научными школами принципиальные подходы к решению этого вопроса имеют

Государственное предпринимательство в условиях рыночной экономики (4)


"Актуальные проблемы экономики и права"
Поле для блока:  Cо 2-го по 6-е февраля 2012 года прошел очередной этап первенства по научной аналитике, а также XVIII Международная научно-практическая конференция «Актуальные проблемы экономики

Особенности экономического развития стран Юго-Восточной Азии
Экономикам азиатских стран были присущи многие структурные недостатки. Большинство фирм находились в семейном владении, а в соответствии с конфуцианской традицией семьи стремились сохранитьРЕКЛАМАКалендарь

Экономика мира » Новости »

Како да отворите банкарска сметка во странство: придобивките од второто државјанство → Имигрант Инвест

 1. "Молдавска сметка" за жителите на ЗНД
 2. Како да се заобиколат ограничувањата?
 3. Како да се добие втор пасош?
 4. Кипарско државјанство
 5. Колку треба да инвестирате?
 6. Малта државјанство
 7. Колку треба да инвестирате?
 8. Вашите придобивки

Се 'станува сè потешко за Русите да отвораат банкарски сметки во странство. Следна "бариера" на жителите на земјите од ЗНД пораснала по нов финансиски скандал со руски "црн" пари. Многу богати граѓани на Русија, Украина, Казахстан, европски банки одбиваат да прифатат пари на сметката. Можеш да ја пребродиш оваа пречка! Во нашата статија ние ќе кажеме како да го направиме тоа апсолутно легално.

"Молдавска сметка" за жителите на ЗНД

Еден меѓународен скандал избувна откако ја идентификуваше шемата за повлекување на "црните" пари од Русија. Центар за проучување на корупцијата и организираниот криминал (OCCRP) повици Износот од 21 милијарда долари. Валканите дилери ги искористија молдавските и латвийските банки за трансфер на пари во Европа. Скандалот веќе вклучувал 732 банки во 96 земји, меѓу кои и реномирани банки во Германија, Велика Британија и Швајцарија. Тие се загрозени со тешки парични казни, додека обичните Руси се игнорираат кога се обидуваат да отворат нови сметки.

Очигледно, по глобалната истрага, ниту една самопочитувачка европска банка нема да се збрка со парите што доаѓаат од ЗНД. Што и да се "чисти" тие се. Претходно, отворањето на сметка бара солидна збирка документи кои ја потврдуваат законитоста на вашиот приход, идентитетот на корисникот. И по шефовите на банките "полета глави" тука, најверојатно, тие едноставно ќе одбие да граѓаните на ЗНД земји да се отвори сметка. Дури и ако го обезбедите најкомплетниот пакет на документи во најкус можен рок.

Очигледно, овие ограничувања нема да траат вечно, но следната година или две европски банки ќе почнат внимателно да ги проверат сите депоненти од Русија, Украина, Белорусија и Казахстан.

Како да се заобиколат ограничувањата?

Како да се заобиколат ограничувањата

Ако имате руски, украински или казашки пасош во вашиот џеб, тогаш ништо! Ќе треба да побарате правна помош од професионални компании кои ќе преговараат со банката во ваше име. Сепак, процесот може да биде одложен или дури и да заврши во ништо. Постои многу поедноставен и целосно официјален начин да се заобиколат ограничувањата без оглед на актуелниот скандал.

За да го направите ова, ќе ви треба друг пасош - по можност европска земја. Можете да го користите вашето второ државјанство за да отворите сметка во која било банка во ЕУ. Нема ограничувања, дополнителни проверки, одложување на време - само стандардна процедура. Имајќи само втор пасош во ваши раце, можете да внесете било која банка, да ги пополните посебните формулари и да отворите тековна или депозитна сметка.

Како да се добие втор пасош?

Под нормални услови, добивањето државјанство во ЕУ трае многу години. Сепак, сега во Европа во две земји постојат официјални државни програми кои ви дозволуваат да издадете втор пасош за само неколку месеци. За возврат, вие се согласувате да инвестирате одредена сума во економијата на земјата.

Кипарско државјанство

Кипарско државјанство

Ако ви треба брзо да добиете второ државјанство во Европа, идеален начин е да ја користите државата Кипарска програма . Официјалниот рок за издавање на Кипарски пасош за инвестиција е 90 дена. Во пракса, работите можат да одат уште побрзо. Учесник, освен самиот апликант, може да биде: неговиот брачен другар, децата под 28 години и родителите. Кипарската влада нуди неколку опции за инвестирање - изберете што е најинтересно за вас.

Колку треба да инвестирате?

 • 2 милиони евра за купување на станбен имот во Кипар. Ова е најлесниот и најјасно разбирлив начин. Можете да го користите имотот, и по 5 години да го продаде објектот
 • 2 милиони евра за купување на комерцијални недвижности во Кипар + 500 илјади во купување на станови
 • 500 илјади евра во купување на државни обврзници + 2 милиони евра за купување на станови. Сопствениците на хартии од вредност исто така имаат потреба од најмалку 5 години

Предноста на оваа програма е дека инвестицијата останува со вас. По 5 години добивате право да го продадете предметот и да го вратите износот, можеби дури и со профит. Впрочем, имотот во Кипар постепено станува поскап.

Малта државјанство

Малта државјанство

Програмата Програма за индивидуални инвеститори во Малта ви дава можност да издадете пасош на Малта за 12-14 месеци. Целото семејство на апликантот може да учествува во неа, вклучувајќи ги и децата под 26 години и родителите (и двете треба да бидат финансиски зависни од жалителот, односно да не примаат никакви приходи).

Колку треба да инвестирате?

 • 650 илјади евра (+25 илјади евра за брачен другар и деца под 18 години и + 50 илјади за возрасни деца и родители) го сочинуваат вашиот придонес во Малтешкиот фонд за развој. Тоа е неотповикливо, т.е. нема да можете да ја вратите оваа сума со текот на времето
 • 150 илјади евра - цената за купување државни обврзници. По 5 години, можете да ги продадете со мал профит (до 3%)
 • 16 илјади евра - е минималниот годишен износ на имот за изнајмување во Малта. Како опција, можете да купите дом како имот, но неговата вредност треба да биде најмалку 350 илјади
 • 7.5 илјади евра (+5 илјади за брачен другар, деца од 18 години и родители, +3 илјади за деца од 13 до 18 години) - цената на безбедносните проверки Поради внимание, што се спроведува за сите учесници во програмата
 • 50 илјади евра (+10 илјади за сопружник и +5 илјади за деца од било која возраст и родители) - ова се административни трошоци за документација

Сега секој богат човек може претходно да ја пресмета вредноста на инвестициите токму за неговиот случај.

Вашите придобивки

Вашите придобивки

Со пасош од Кипар или Малта, без тешкотии можете да отворите сметка со која било меѓународна банка во која било земја во светот. Покрај тоа, добивањето на второ државјанство ви дава дополнителни важни придобивки:

 • Посети без визи за повеќе од 150 земји, вклучувајќи ја и Велика Британија
 • Сместување во која било земја на ЕУ
 • Работа, водење бизнис во ЕУ
 • Способност да ги оптимизирате даноците во Кипар или Малта
 • Проучете ги вашите деца на водечките универзитети во Европа со попусти за граѓаните на ЕУ
 • Сигурен "резервен аеродром"

Во Малта и Кипар не постојат услови за задолжително престојување на граѓаните во државата, па можете безбедно да изберете земја или да останете дома.

Со издавање на пасош на Кипар, Малта, го снабдувате вашето семејство со подобар квалитет на живот и безбедност. И нашите специјалисти ќе се погрижат процедурата за добивање државјанство да биде што побрзо и побрзо и без проблеми.

Како да се добие втор пасош?
Како да се заобиколат ограничувањата?
Како да се добие втор пасош?
Колку треба да инвестирате?
Колку треба да инвестирате?

РекламаНовости