Топ новостей
Необходимость государственного регулирования
Учебник Камаева В.Д., 2010г.© Необходимость государственного регулирования Государственное регулирование экономики – система мер государства, посредством которых оно может воздействовать

Рыночная экономика
Рыночная экономика  ( англ.   market economy ) — экономическая система , основанная на принципах свободного предпринимательства , многообразия форм собственности на средства производства, рыночного

Мировая экономика
Студенты, аспиранты, молодые ученые, использующие базу знаний в своей учебе и работе, будут вам очень благодарны. РЕФЕРАТ по теме: «Мировая экономика» 1. Понятие мирового хозяйства

31. Формы и методы государственного регулирования экономики
Государственное регулирование экономики ставит своей целью соблюдать интересы государства, общества в целом, социально незащищенных слоёв населения. Существуют и применяются разнообразные формы государственного регулирования.

Дополнительное профессиональное образование. Повышение квалификации Москва. ЧУ ПОО ИМЭИ
Институт мировой экономики и информатизации был образован в 1995 году. Наше образовательное учреждение ведет обучение по большому перечню направлений и специальностей Дополнительного профессионального

Границы государственного вмешательства в экономику
  Вмешательство государства в экономику не должно быть чрезмерным. Чтобы не подавить рыночные механизмы функционирования экономической системы, не лишить ее гибкости и адаптивности,

Роль государства в экономике
Роль государства в экономике – вопрос, который является центральным как на практике, так и в теории. При этом предлагаемые некоторыми научными школами принципиальные подходы к решению этого вопроса имеют

Государственное предпринимательство в условиях рыночной экономики (4)


"Актуальные проблемы экономики и права"
Поле для блока:  Cо 2-го по 6-е февраля 2012 года прошел очередной этап первенства по научной аналитике, а также XVIII Международная научно-практическая конференция «Актуальные проблемы экономики

Особенности экономического развития стран Юго-Восточной Азии
Экономикам азиатских стран были присущи многие структурные недостатки. Большинство фирм находились в семейном владении, а в соответствии с конфуцианской традицией семьи стремились сохранитьРЕКЛАМАКалендарь

Экономика мира » Новости »

Si të zgjidh një kartë në aliexpress. Si të hiqni numrin e kartelës nga aliexpress.

  1. Pse të zgjidhësh një kartë nga AliExpress
  2. Përfitimet e Alipay
  3. Çfarë duhet të bëj nëse kartela e bashkangjitur është bërë e papërdorshme dhe si mund ta heq atë?

Vlerësoni këtë artikull:

Nëse keni blerë në mënyrë të përsëritur produktet në AliExpress, atëherë ndoshta keni vërejtur se si, pas pagesës së suksesshme me kartën tuaj bankare, sistemi sugjeron bashkëngjitjen e kartelës në një llogari Alipay. Ne nuk do të ndalemi në rishikimin e vetë sistemit të pagesave, por do ta konsiderojmë procedurën për çkyçjen tuaj kartë bankare nga AliExpress.

Këto platforma të mëdha tregtare si dhe kanë ofruar përdoruesit e tyre gjatë lidhjes së llogarive të pagesave me profilin e përdoruesit. Aliexpress ju lejon të lidhni një llogari përdoruesi me një llogari në sistemin e pagesave Alipay dhe eBay ofron për të lidhur profilin tuaj me sistemin e pagesave PayPal. Kjo është bërë kryesisht për komoditetin e blerësve.

Pas lidhjes së kartës tuaj bankare, nuk duhet të futni të gjitha të dhënat e tij sa herë që përpiqeni të paguani, ju kursen kohë, dhe nëse kartela nuk është në dorë, atëherë ky opsion është me të vërtetë i domosdoshëm.

Por ka raste kur, për ndonjë arsye, një kartë e bashkangjitur duhet të jetë ende e palidhur. Mund të ketë shumë arsye, duke filluar nga konsideratat e sigurisë banale, duke përfunduar me ngurrimin për të "ndriçuar" informacionet tuaja të faturimit tek palët e treta, dhe ndoshta jo aspak, e lidhët kartën tuaj aksidentalisht, sepse bëhet me dy klikime pas mallrave në aliexpress.

Në mënyrë që të zgjidhni kartën nga AliExpress, ju duhet të shkoni në tuaj llogari personale Sistemi i pagesave Alipay. Pastaj bëni një listë të veprimeve të mëposhtme:

  • Klikoni në tab "Settings" (Settings)
  • Në drop-down menu, klikoni "Manage your cards" (Menaxhimi i Kartelave)
  • Në dritaren e re që hapet, ne rri pezull miun para kartës tonë dhe kliko "Remove card" (Hiq kartën)

Kështu, vetëm në disa klikime, të dhënat e kartës suaj do të fshihen nga sistemi dhe karta do të jetë e pa lidhur nga Alipay. Nëse është e nevojshme, gjithmonë mund të lidhni një kartë të re duke bërë pagesa të suksesshme në aliexpress.


Nëse shpesh bëni blerje në aliexpress, lidhja e kartës do t'ju kursejë një kohë të konsiderueshme, por ka edhe disavantazhe.

Pse të zgjidhësh një kartë nga AliExpress

Nëse keni bërë një urdhër për aliexpress, por pas marrjes nga ndonjë kriter që nuk ju përshtatet, atëherë nëse ju paguani me sistemin e pagesave Alipay, paratë do t'i kthehen asaj, jo në kartën tuaj bankare.

Preteksti i dytë për shkëputjen e një karte nga AliExpress është që pas kthimit të fondeve në Alipay, paratë në bilanc mund të shpenzohen ekskluzivisht në produkte të tjera dhe për fat të keq ju nuk mund t'i tërhiqni ato. Së paku këtë moment kjo është kështu, ndoshta në të ardhmen kthimi në kartë do të realizohet, siç është bërë tani në Paypal, por nuk ka arsye për këtë.

Duke pasur parasysh se sistemi i pagesave ngushtë ndërvepron me platformën tregtare dhe është i interesuar për më shumë shitje nga ana e tyre, do të ishte e pamend të sigurohej mundësia e tërheqjes së fondeve nga sistemi, kështu që mënyra e vetme e deritanishme është shkëputja e një karte bankare nga AliExpress.

për herën e fundit Në aliexpress, shumë gjëra kanë ndryshuar, në veçanti, ajo u njoftua. Por pas fjalëve të zëshme, diçka krejtësisht e ndryshme ishte e fshehur, dhe kjo në asnjë mënyrë nuk preku konsumatorët e zakonshëm. Tani, duke anashkaluar Alipay në të gjithë zinxhirin e pagesave, është bërë shumë më e lehtë me kthimet, sepse paratë kthehen drejt në kartë duke anashkaluar llogarinë e brendshme të Alipay.


Tani, duke anashkaluar Alipay në të gjithë zinxhirin e pagesave, është bërë shumë më e lehtë me kthimet, sepse paratë kthehen drejt në kartë duke anashkaluar llogarinë e brendshme të Alipay

Nëse papritmas nuk dini të ndryshoni kartën e pagesës për Aliexpress, pasi ta fikni Alipay-in, atëherë bëhet edhe më e lehtë se më parë - në fazën e fundit të pagesës, zgjidhni "Paguani me kartë ose mjete të tjera" dhe futni kartën që dëshironi të paguani.

Nuk është e nevojshme ta ruani atë, por për ata që shpesh bëjnë blerje për aliexpress, funksioni është i dobishëm, nuk do të duhet të nxitoni në kërkim të kartës së dëshiruar para pagesës, të gjitha të dhënat tashmë do të ruhen në sistem, vetëm do të duhet të zgjidhni një kartë nga lista e kartave të ruajtura që dëshironi të paguani. .

Aliexpress është një platformë tregtare kineze online që është përhapur në mbarë botën në nivelin e Ebay-it të famshëm. Avantazhi kryesor i Aliexpress është që ju mund të paguani përmes ndonjë sistemi pagese që është më i përshtatshëm për ju (me kartë krediti ose kuleta virtuale).

Shumica e përdoruesve paguajnë për blerjet e tyre me një kartë krediti, sepse procesi është mjaft i thjeshtë (të gjithë kanë një kartë, nuk keni nevojë të largoheni nga shtëpia, mund të kontrolloni pagesën brenda pak sekondave).

Futni të dhënat e kartës dhe bleni produktin, për lehtësi ju mund ta bashkëngjitni (pas blerjes, sistemi ju bën të regjistroheni me Alipay, kështu që sa herë që nuk shkruani numrin, emrin dhe mbiemrin, datën e skadimit dhe kodin CVV).

Përfitimet e Alipay

  • Alipay është sistemi zyrtar i pagesave për Aliexpress.
  • Mundësia e pagesës në faqet e tjera kineze online.
  • Kurseni kohë. Blerja kryhet me një klikim.
  • Kthim të shpejtë të parave si rezultat i fitimit të mosmarrëveshjes ndërmjet një blerësi dhe një shitësi.

Por ka një pengesë - fondet janë kthyer në Alipay, ata nuk mund të transferohen përsëri në kartën bankare. Ju keni mundësinë të përdorni shumën vetëm për blerjet.

Nëse përdorni shpesh dyqan Aliexpress, sistemi Alipay është shumë i përshtatshëm, së shpejti do të shpenzoni edhe fonde të kthyeshme.

Çfarë duhet të bëj nëse kartela e bashkangjitur është bërë e papërdorshme dhe si mund ta heq atë?

Si mbajtës i një karte bankare, mund të hasni shumë probleme: bllokimi, humbja, kodi pin i harruar. Ose ndoshta sapo ke vendosur të kalosh në shërbim nga një bankë tjetër. Në raste të tilla, në mënyrë që të paguani shpejt për Aliexpress, do t'ju duhet të hiqni (hiqni) kartën e mëparshme dhe të bashkëngjitni një të vlefshme.

Procesi i heqjes së kartës së lidhur do të marrë një kohë minimale. Problemi kryesor që haset përdoruesi është mungesa e të kuptuarit se ku mund të kërkohet mundësia e shkëputjes. Në Aliexpress ju nuk do të gjeni këtë veçori, por mos nxitoni të shqetësoheni.

Hyni në llogarinë tuaj në Alipay.

Klikoni në butonin "Settings" në panelin e sipërm, zgjidhni "Manage your cards".

Do të shihni një listë të kartave që janë të lidhura me llogarinë tuaj.

Kliko në butonin "Hiq" përballë kartës bankare që dëshironi të fshini.


Kliko në butonin Hiq përballë kartës bankare që dëshironi të fshini

Shfaqet një shenjë ku duhet të konfirmosh numrin tënd. Kliko "Hiq".

Në parim, ju nuk mund të fshini një të mëparshmi, sepse në Alipay ka një mundësi të lidhni deri në pesë karta të ndryshme (Visa, Maestro, MasterCard). Për të bashkangjitur një të re, ju duhet të bëni një pagesë blerjeje në Aliexpress, dhe pastaj sistemi do të ofrojë për ta lidhur atë. Ju do të duhet të konfirmoni transaksionin me fjalëkalimin e pagesës së Alipay.

Gëzoni duke përdorur sistemin e pagesave Alipay për blerje në Aliexpress!


Aliexpress është një faqe interneti për mallrat kineze, ku mund të blini shpejt dhe ekonomikisht. Kjo mund të bëhet ose me një kompjuter ose me një telefon celular. Faqja e aliexpress është shumë popullor në botë dhe për këtë arsye sistemi është i organizuar në mënyrë të tillë që ta bëjë atë si të përshtatshme për konsumatorët si për të porositur ashtu edhe për të paguar mallrat e porositura.

Është në aliexpress për të paguar ju mund të përdorni metoda të ndryshme. Nëse në shumë platforma tregtare pranohen vetëm pagesa me kartë krediti ose të holla në korrier, atëherë aliexpress pranon pagesa të ndryshme. Këto janë webmoney, Yandex.Money, portofol Qiwi, SMS nga telefoni, dhe pagesa direkte me kartë krediti.

Në sistemin aliexpress funksionon sistemi i pagesave të Alipay, duke bërë pagesa përmes të cilave është e dobishme dhe e sigurt. Një avantazh tjetër i këtij sistemi të pagesave është aftësia për të lidhur kartën bankare të përzgjedhur ose edhe disa për aliexpress. Lidhja e kartës me këtë lloj pagese është e përshtatshme, pasi që çdo herë që nuk keni nevojë të futni të dhënat tuaja - numrin e kartës, kodin CVV etj. Por vjen një kohë kur blerësi dëshiron të fshijë këto të dhëna nga sistemi. Shpesh, shumë përdorues nuk mund të merren shpejt me këtë çështje serioze, edhe pse në fakt është shumë e thjeshtë të shkëpusni kartelën tuaj nga sistemi i pagesave në aliexpress - vetëm disa hapa, të cilat ne do të përshkruajmë më në detaje dhe të dhënat e dokumentit të pagesës nuk do të jenë në sistem.

Për të çaktivizuar këtë shërbim të parë në shikim të parë dhe të zgjidhni një kartë të vlefshme bankare nga aliexpress, duhet të identifikoheni fillimisht në sit nën emrin tuaj. Kur një përdorues ka hyrë në llogarinë e tij aliexpress, ai duhet të hapë skedën "My Alipay" në meny. Për të mos kërkuar për këtë seksion për një kohë të gjatë, do të tregojmë se ku ndodhet ky skedë në faqen (foto 1).

Kur skeda e sistemit të pagesave është e hapur, ju duhet të zgjidhni një tjetër nga ikonat e theksuara - "kartat e redaktimit". Vizualisht, duket kështu: (foto 2).

Pas hapjes së kësaj ikone, të dhënat rreth hartave të bashkangjitura do të shfaqen tek përdoruesi. Për të hequr ato, ju duhet të ndiqni udhëzimet, të cilat shfaqen edhe para blerësit. Nëse ka disa karta, dhe klienti ka në plan të zgjidhë vetëm një prej tyre, atëherë ju duhet të zgjidhni numrin e dëshiruar të kartelës, klikoni butonin "Fshi" dhe kjo është e gjitha - të dhënat e kartës suaj nuk do të jenë më në sistemin aliexpress. Vizualisht, shkëputja e një karte bankare është si vijon: (foto 3).


Por në çdo rast, në mënyrë që të hiqni kartën dhe të hiqni të dhënat tuaja nga platforma tregtare, ju duhet të keni një llogari personale në sistemin Alipay. Për ta bërë këtë, ju vetëm duhet të regjistroheni. Dhe pastaj mund të përdorni të gjitha tiparet në mënyrë të sigurt. Duke hyrë në zyrën tuaj në Alipi, përdoruesi do të jetë në gjendje të bashkëngjit kartën dhe, në përputhje me rrethanat, ta fshijë atë. Të gjitha të dhënat - numri, kodi, data e skadimit, etj. Përdoren ekskluzivisht për qëllimin e synuar. Administrimi i faqes partnere Alipay garanton integritetin dhe sigurinë e të gjithë informacionit të specifikuar. Ju nuk mund të shqetësoni për ndonjë aktivitet mashtrues, si në rast të humbjes së fondeve nga llogaria e Alipay (dhe kjo pothuajse nuk ndodh kurrë), administrata kthen të gjitha financat.

Blerja në aliexpress është e përshtatshme. Edhe fillestarët mund ta konfirmojnë këtë. Për shumë njerëz, për shkak të mungesës së eksperiencës, duket se përkthimi me cilësi të dobët nga një gjuhë në tjetrin kufizon mundësitë për klientët. Por në realitet nuk është. Ju mund të kuptoni dhe të vendosni një urdhër mbi aliexpress nga hera e parë. Për ta bërë këtë, ju vetëm duhet të lexoni me kujdes të gjitha informatat mbi këtë platformë tregtare, dhe duke ditur disa nga sekretet e faqes, secili klient tashmë përmes kohë të shkurtër do të jenë në gjendje të marrin pazaret e tyre në zyrën postare më të afërt.

Shumë përdorin karta bankare për pagesë, pasi është e përshtatshme dhe e shpejtë. Vetëm duke e ditur numrin, kodin CVV dhe vlefshmërinë e këtij dokumenti të pagesës, ju mund të paguani për çdo blerje pa lënë shtëpinë tuaj.

Shpresojmë që përdoruesit e Internetit dhe klientët e aliexpress-it të jenë të sigurt për sigurinë e blerjeve, pasi të dhënat e pagesës së një karte bankare janë gjithmonë të mundshme për të hequr në vetëm një minutë dhe ta fikni vetë kartën.

Siç doli, gjithçka nuk është aq e thjeshtë, por zgjidhur. Ju mund, për shembull, të instaloni plugin AliPrice dhe ka një buton, duke klikuar mbi të cilën menjëherë do të arrini tek AliPay:

Në përgjithësi, shërbimi Aliprice është shumë interesant, unë këshilloj të regjistroheni në IT dhe të provoni atë në veprim, ka shumë funksione të dobishme.

Ju gjithashtu mund të hapni vetëm faqen e internetit aliexpress.com , shkoni në llogarinë tuaj dhe shkoni në menunë MY ALIEXPRESS - MY ALIPAY:Pas një kohe, do të merrni një letër në adresën e specifikuar me një konfirmim lidhës - kaloni nëpër të. Tjetra, ju duhet të ktheheni në profilin Alipay dhe të shtoni informacionin e nevojshëm për veten tuaj:


Tjetra, ju duhet të ktheheni në profilin Alipay dhe të shtoni informacionin e nevojshëm për veten tuaj:

Është e nevojshme të plotësoni saktësisht, pasi kjo është një çështje serioze, një faqe e veçantë nuk është bërë rastësisht, nuk është aliexpress, por faqja e SISTEMIT TË PAGESËS! Tjetra, krijo fjalëkalime:


Tjetra, krijo fjalëkalime:

Pasi të keni përfunduar gjithçka, shkoni në faqen e internetit AliPay - pasi regjistrimi të përfundojë, do të ketë një lidhje me këtë seksion. Pas kësaj do të shohim figurën e mëposhtme:


Pas kësaj do të shohim figurën e mëposhtme:

Shko te seksioni i MAP që tregohet nga shigjeta në foto. Epo, unë shoh një hartë të shokut tim, për ta hequr atë, ju duhet të klikoni në mbishkrim SHKARKONI:


Epo, unë shoh një hartë të shokut tim, për ta hequr atë, ju duhet të klikoni në mbishkrim SHKARKONI:

Ja se si të zgjidh një kartë nga aliexpress, pak e komplikuar, por e besueshme. Në përgjigje të pyetjeve të tjera popullore në këtë kategori:

Siç e keni menduar ndoshta, së pari duhet të hiqni kartelën e vjetër dhe më pas të bashkëngjitni një të re. Për ta bërë këtë, përdorni ADD CARDS:


Pyetja nuk është pak e saktë, pasi nuk është numri i kartës që duhet të ndryshohet, por karta vetë, gjithçka bëhet siç është në paragrafin e mësipërm. Së pari duhet të hiqni kartelën e vjetër dhe pastaj të bashkëngjitni një kartë të re.


Ka dy mënyra: më e thjeshtë është të paguash për blerjen me një kartë një herë dhe ajo do të lidhet me llogarinë, kështu e kam pasur atë. Nëse kjo nuk ndodh, atëherë duhet të veproni siç përshkruhet në artikull, ky është alternativa më e besueshme.

Nëse ju nuk keni diçka, atëherë shkruani në komente, ndihmë sesa mundem, përgjigjuni gjithmonë dhe të gjitha!

Çfarë duhet të bëj nëse kartela e bashkangjitur është bërë e papërdorshme dhe si mund ta heq atë?

РекламаНовости