Топ новостей
Необходимость государственного регулирования
Учебник Камаева В.Д., 2010г.© Необходимость государственного регулирования Государственное регулирование экономики – система мер государства, посредством которых оно может воздействовать

Рыночная экономика
Рыночная экономика  ( англ.   market economy ) — экономическая система , основанная на принципах свободного предпринимательства , многообразия форм собственности на средства производства, рыночного

Мировая экономика
Студенты, аспиранты, молодые ученые, использующие базу знаний в своей учебе и работе, будут вам очень благодарны. РЕФЕРАТ по теме: «Мировая экономика» 1. Понятие мирового хозяйства

31. Формы и методы государственного регулирования экономики
Государственное регулирование экономики ставит своей целью соблюдать интересы государства, общества в целом, социально незащищенных слоёв населения. Существуют и применяются разнообразные формы государственного регулирования.

Дополнительное профессиональное образование. Повышение квалификации Москва. ЧУ ПОО ИМЭИ
Институт мировой экономики и информатизации был образован в 1995 году. Наше образовательное учреждение ведет обучение по большому перечню направлений и специальностей Дополнительного профессионального

Границы государственного вмешательства в экономику
  Вмешательство государства в экономику не должно быть чрезмерным. Чтобы не подавить рыночные механизмы функционирования экономической системы, не лишить ее гибкости и адаптивности,

Роль государства в экономике
Роль государства в экономике – вопрос, который является центральным как на практике, так и в теории. При этом предлагаемые некоторыми научными школами принципиальные подходы к решению этого вопроса имеют

Государственное предпринимательство в условиях рыночной экономики (4)


"Актуальные проблемы экономики и права"
Поле для блока:  Cо 2-го по 6-е февраля 2012 года прошел очередной этап первенства по научной аналитике, а также XVIII Международная научно-практическая конференция «Актуальные проблемы экономики

Особенности экономического развития стран Юго-Восточной Азии
Экономикам азиатских стран были присущи многие структурные недостатки. Большинство фирм находились в семейном владении, а в соответствии с конфуцианской традицией семьи стремились сохранитьРЕКЛАМАКалендарь

Экономика мира » Новости »

Внатрешни врати. Што вреди да се спаси, а што не е

Новости на компанијата

Новости на компанијата

Внатрешни врати - важен акцент на ентериерот. Тие ќе обезбедат топлинска и звучна изолација, ќе ви помогнат да се пензионирате, да ја декорирате собата. Сето ова е можно, сепак, под еден услов: ако вашиот ентериер вратите квалитет. Ние ќе ви кажеме што може да се спаси со нивното одбирање и не вреди.

Материјали: на располагање не значи лошо

Изборот на внатрешни врати денес е огромен. Лизгачки и шарки, со стакло и огледало, со ролки и глуви, со една и две ролетни, па дури и нестандардни - секој ќе го најде она што го бара.

Украина производители нудат производи од различни материјали. Се разбира, статусот, трајни и еколошки врати ќе бидат направени од природно дрво. Духот, буката, елда, орев, махагони совршено ќе се вклопат во внатрешноста и ќе ве воодушевуваат повеќе од една деценија, но не сите, за жал, можат да си го дозволат тоа. Можете да заштедите пари со давање предност на поприфатлив бор. Но запомнете дека овој тип дрво не е погоден за купатило и кујна, бидејќи е осетлив на варијации на температура и влажност.

Сепак, не само природното дрво е познато по својата издржливост и префинетост. Добри карактеристики и фурнир врати. Тие се засноваат на дрвена рамка покриена со дрво од МДФ. Овој материјал има одлични топлински и бучава својства, не-токсични.

Малку поевтино од екопон. Ова е вештачки материјал кој ја имитира текстурата и бојата на дрвото. Еко-обвивката е отпорна на абење, отпорна на чипсување и гребење.

Во бањата, каде што влажноста постојано се зголемува, ПВЦ врати се добро воспоставени.

Па, вратите од МДФ се најприфатливи. За разлика од дрвените, тие се лесни, не бараат посебна грижа, се огноотпорни. Тоа е само нивниот животен век зависи од пристојноста на производителот и не може секогаш да го задоволи сопственикот.

Со еден збор, заштеда на материјалот, да биде разумна и се сеќавам на велејќи: "само zadto, тоа не е трезвено". Сосема е можно да се замени дрвото со квалитетен материјал, без да се ризикува да се разочара во купувањето.

За да се намали цената на вратите и одбивајќи декоративни елементи, огледала, витражи. Запомнете дека едноставните модели се секогаш поевтини од оплоден. Погледот од нив, се разбира, е поскромно, но ако зборуваме за тоалет или за складиште, дали е важно естетиката?

Опрема: заборавете за заштеда

Опрема: заборавете за заштеда

Но, на додатоците при купување внатрешни врати не може да се спаси во секој случај. Тоа е на квалитетот на тела зависи од понатамошното работење. Запомнете дека ќе ја користите внатрешната врата многу почесто од влезната врата. И ако петелките, рачките и бравите не се дизајнирани за тешки товари, тие брзо ќе успеат и ќе ве осудат на дополнителни трошоци. Покрај тоа, трошоците се загрозени од значителни: замена на дополнителна опрема не може да чини многу помалку од новите врати, покрај тоа, со вакви работи, вратите може да се оштетат и дури и да се расипат.

Како не би сакале да заштедите, додатоци - не е опција. Таа мора да биде со висок квалитет и издржлива. Точка.

Инсталација: Само професионалец

Инсталација: Само професионалец

Ние не препорачуваме заштеда на инсталацијата на внатрешни врати. Доверете го овој бизнис на професионалци.

Само столари можат да си дозволат да одлучат за сопствената инсталација. Инаку, едно непречено движење може да го наруши изгледот на вратата и да ја оштети неговата конструкција. И заедно со вашата желба да направите сè сам, ќе ја изгубите гаранцијата на производителот.

Запомнете дека продавниците со самопочит ги нудат внатрешните врати во кои бравата и шарките се вградени во самата фабрика. Значи ќе бидете заштитени од пукнатини и чипсување на материјалот, и затоа, од расипан расположение и непланирани трошоци.

Заштедете при инсталирање на внатрешни врати, ако ги немате овие вештини, можете само во еден случај - користете ја продавницата за промотивни понуди. Многу дистрибутери често нудат попусти, па дури и бесплатна инсталација ако купуваат врати за одредена сума.

Патем, чекајќи за продажба или промоција, можете да ги купите дури и најскапите и најквалитетни врати по разумни цени. Следете ја ценовната политика на онлајн продавниците, посетете магацини и со среќа сигурно ќе се насмевнам на вас. Само еден минус - тоа ќе мора да почека.

Знам помилување - види што стискаш Ctrl + Enter

Погледот од нив, се разбира, е поскромно, но ако зборуваме за тоалет или за складиште, дали е важно естетиката?

РекламаНовости