Топ новостей
Необходимость государственного регулирования
Учебник Камаева В.Д., 2010г.© Необходимость государственного регулирования Государственное регулирование экономики – система мер государства, посредством которых оно может воздействовать

Рыночная экономика
Рыночная экономика  ( англ.   market economy ) — экономическая система , основанная на принципах свободного предпринимательства , многообразия форм собственности на средства производства, рыночного

Мировая экономика
Студенты, аспиранты, молодые ученые, использующие базу знаний в своей учебе и работе, будут вам очень благодарны. РЕФЕРАТ по теме: «Мировая экономика» 1. Понятие мирового хозяйства

31. Формы и методы государственного регулирования экономики
Государственное регулирование экономики ставит своей целью соблюдать интересы государства, общества в целом, социально незащищенных слоёв населения. Существуют и применяются разнообразные формы государственного регулирования.

Дополнительное профессиональное образование. Повышение квалификации Москва. ЧУ ПОО ИМЭИ
Институт мировой экономики и информатизации был образован в 1995 году. Наше образовательное учреждение ведет обучение по большому перечню направлений и специальностей Дополнительного профессионального

Границы государственного вмешательства в экономику
  Вмешательство государства в экономику не должно быть чрезмерным. Чтобы не подавить рыночные механизмы функционирования экономической системы, не лишить ее гибкости и адаптивности,

Роль государства в экономике
Роль государства в экономике – вопрос, который является центральным как на практике, так и в теории. При этом предлагаемые некоторыми научными школами принципиальные подходы к решению этого вопроса имеют

Государственное предпринимательство в условиях рыночной экономики (4)


"Актуальные проблемы экономики и права"
Поле для блока:  Cо 2-го по 6-е февраля 2012 года прошел очередной этап первенства по научной аналитике, а также XVIII Международная научно-практическая конференция «Актуальные проблемы экономики

Особенности экономического развития стран Юго-Восточной Азии
Экономикам азиатских стран были присущи многие структурные недостатки. Большинство фирм находились в семейном владении, а в соответствии с конфуцианской традицией семьи стремились сохранитьРЕКЛАМАКалендарь

Экономика мира » Новости »

Si të zhvillohet një zakon i ri për javën

  1. Shtatë ditë është shumë i shpejtë.
  2. Çelësi i trajnimit të zakoneve "të mëdha"
  3. Shembuj të jetës
  4. Përparësitë e fshehura
  5. 18 shprehi "të dobishme", të cilat duhet të braktisen në vitin 2017
  6. Çfarë është një "efekt domino" dhe si mund të përmirësojë jetën tuaj

Shkrimtari Michał Stawicki konsideron se shumë zakone mund të zhvillohen në vetëm një javë, gjëja kryesore është rritja e numrit të përsëritjeve. Kjo është metoda e tij.

Ndonjëherë ju mund të merrni rezultatin në vetëm tre sekonda. Të gjitha që ju duhet është të vendosni një qëllim për veten tuaj dhe të shkoni në të. Megjithatë, nuk do të jetë e lehtë. Unë nuk do t'ju bind se ju mund ta ndryshoni jetën tuaj me një klik të gishtërinjve tuaj. Natyrisht, është e mundur, pasi është e mundur për të fituar llotarinë. por mundësi aspak i lartë.

Unë e di një mënyrë për të thyer zakonin në 7 ditë

Është e thjeshtë. Çelësi i suksesit është përsëritja .

Zakonet janë sjellje automatike ose gjysmë-automatike që shkaktohen nga një shkaktar. Pra, nëse doni të zhvilloni një zakon, mendoni për një nxitës efektiv dhe përsëritni veprimet që ju nevojiten pa pushim.

Për fat të keq, ka zakone për të cilat kjo metodë nuk funksionon. Për shembull, nëse doni të filloni të meditoni çdo mëngjes, është e qartë që ju nuk mund ta përsërisni ciklin "zgjim-meditim" shumë herë në ditë.

Megjithatë, për shumë zakone të tjera, kjo metodë është e përshtatshme dhe kjo do t'ju ndihmojë të merrni rezultate shpejt.

Shtatë ditë është shumë i shpejtë.

A e dini sa pak është - vetëm shtatë ditë për të krijuar një zakon? Koha mesatare për të zhvilluar një zakon të ri është 66 ditë dhe unë do të thoja se është në rrethana shumë të favorshme. Çdo sekondë do të ketë më shumë se 66 ditë për ta bërë këtë. Pra shtatë ditë është pothuajse një çast.

Çelësi i trajnimit të zakoneve "të mëdha"

Për të mësuar zakonin e javës, duhet të bëni shumë përsëritje çdo ditë. Për këtë arsye, do të jetë e vështirë për të trajnuar "zakonet e mëdha" në këtë mënyrë, për shembull, duke lexuar për gjysmë ore ose duke shkruar 500 fjalë çdo ditë.

Megjithatë, ekziston një mashtrim që do të ndihmojë në zgjidhjen e problemit. Zakonet janë të përcaktuara plotësisht nga shkakton (thjeshtoj, por të paktën 80%). Prandaj, mund të mësoni të njëjtat zakone, por në doza të vogla.

Për shembull, çdo herë që hyni në një dhomë gjumi, merrni librin dhe lexoni një paragraf. Për një javë, veprime të tilla mund të përsëriten një numër të madh herë.

Kjo sërë veprash shtypet në trurin tuaj, dhe javën e ardhshme mund të përpiqeni të lexoni një faqe të tërë në vend të një paragrafi të vetëm (por në këtë rast, shkoni më pak në dhomë gjumi ose kaloni më shumë kohë duke lexuar se sa keni bërë fillimisht).

Kjo sërë veprash shtypet në trurin tuaj, dhe javën e ardhshme mund të përpiqeni të lexoni një faqe të tërë në vend të një paragrafi të vetëm (por në këtë rast, shkoni më pak në dhomë gjumi ose kaloni më shumë kohë duke lexuar se sa keni bërë fillimisht)

Foto: iChzigo / Shutterstock

Shembuj të jetës

Para së gjithash, e përdorja këtë metodë për të kapërcyer drojën time.

E detyrova veten të shikoj në sy dhe të buzëqeshë tek çdo person në afërsi të mua. Unë përdor publik me transport prandaj takoj qindra njerëz çdo ditë. Në një kohë të shkurtër unë kam qenë në gjendje për të punuar këtë teknikë shumë herë.

Pastaj kjo strategji më ndihmoi të përmirësoja aftësinë time fizike .

Gjithmonë e konsideroj jetën time në aspektin e zakoneve, kështu që kur unë e caktova qëllimin e humbjes së peshës, fillova të kërkoj më shumë mundësi për të lëvizur. Unë drejtoj një mënyrë jetese të ulur - punoj në një kompjuter dhe kaloj të paktën dy orë në ditë në transport - edhe ulur. Unë vendosa të kaloj nëpër çdo fluturim të shkallëve që do të shihja para meje. Për rrugën nga shtëpia në punë kam arritur të përsëris këtë veprim dhjetë herë në ditë, dhe ndonjëherë edhe më shumë.

Përparësitë e fshehura

Nuk e kam përdorur këtë metodë për shkak të shpejtësisë së saj. Kam arritur të konsolidoj këto zakone sepse kjo teknikë është efektive.

Doli se zakonet jo vetëm që zhvillohen më shpejt, por edhe bëhen më të natyrshme. Sot, unë automatikisht buzëqeshje për të gjithë në rrugë. Pra, trupi im reagon ndaj shkaktorit. Këmbët e mia fillojnë të konkurrojnë kur shkoj deri në shkallët. Unë nuk mendoj për këto zakone, i jetoj ato.

Përshtatni zakonin e dëshiruar në mënyrë që të mund të kryhet në pjesë të vogla, por shpesh.

Përsëriteni, përsëri dhe përsëri. 66 reps në javë është rreth dhjetë në ditë. Nëse isha ti, do të përpiqesha për 37 përsona në ditë. shkencëtarët kuptova kjo përsëritje e përditshme merr një maksimum prej 254 ditësh për të formuar një zakon.

37 përsona në ditë do t'ju lejojë të arrini qëllimin tuaj me besim.

Burimi i

Materialet me temë:

18 shprehi "të dobishme", të cilat duhet të braktisen në vitin 2017

10 zakone të këqija, të cilat janë më të mira për të hequr qafe

Çfarë është një "efekt domino" dhe si mund të përmirësojë jetën tuaj

A do të filloni një "jetë të re" nga viti i ardhshëm? Fshini këto aplikacione nga telefoni i mençur

Foto të mbuluar: areebarbar / Shutterstock

Gjetur një typo? Theksoni tekstin dhe shtypni Ctrl + Enter

A e dini sa pak është - vetëm shtatë ditë për të krijuar një zakon?

РекламаНовости