Топ новостей
Необходимость государственного регулирования
Учебник Камаева В.Д., 2010г.© Необходимость государственного регулирования Государственное регулирование экономики – система мер государства, посредством которых оно может воздействовать

Рыночная экономика
Рыночная экономика  ( англ.   market economy ) — экономическая система , основанная на принципах свободного предпринимательства , многообразия форм собственности на средства производства, рыночного

Мировая экономика
Студенты, аспиранты, молодые ученые, использующие базу знаний в своей учебе и работе, будут вам очень благодарны. РЕФЕРАТ по теме: «Мировая экономика» 1. Понятие мирового хозяйства

31. Формы и методы государственного регулирования экономики
Государственное регулирование экономики ставит своей целью соблюдать интересы государства, общества в целом, социально незащищенных слоёв населения. Существуют и применяются разнообразные формы государственного регулирования.

Дополнительное профессиональное образование. Повышение квалификации Москва. ЧУ ПОО ИМЭИ
Институт мировой экономики и информатизации был образован в 1995 году. Наше образовательное учреждение ведет обучение по большому перечню направлений и специальностей Дополнительного профессионального

Границы государственного вмешательства в экономику
  Вмешательство государства в экономику не должно быть чрезмерным. Чтобы не подавить рыночные механизмы функционирования экономической системы, не лишить ее гибкости и адаптивности,

Роль государства в экономике
Роль государства в экономике – вопрос, который является центральным как на практике, так и в теории. При этом предлагаемые некоторыми научными школами принципиальные подходы к решению этого вопроса имеют

Государственное предпринимательство в условиях рыночной экономики (4)


"Актуальные проблемы экономики и права"
Поле для блока:  Cо 2-го по 6-е февраля 2012 года прошел очередной этап первенства по научной аналитике, а также XVIII Международная научно-практическая конференция «Актуальные проблемы экономики

Особенности экономического развития стран Юго-Восточной Азии
Экономикам азиатских стран были присущи многие структурные недостатки. Большинство фирм находились в семейном владении, а в соответствии с конфуцианской традицией семьи стремились сохранитьРЕКЛАМАКалендарь

Экономика мира » Новости »

Како да префрлите пари во друг град без комисија Сбербанк

 1. Корисници на Сбербанк корисници @ yn
 2. Редовен готовински трансфер во Сбербанк
 3. Системи за трансфер на пари
 4. Руски преведувачки системи
 5. Што ви е потребно за трансфер на пари?

Спроведувањето на трансферот на пари на долги релации е доста честа неопходност, што произлегува, како кај обичните граѓани, така и кај бизнисмените.

Во исто време, секој сака средствата да им бидат достапни на примачот колку што е можно побрзо, трансакцијата е безбедна и безбедна минимална провизија . Се разбира, Сбербанк, како еден од лидерите на националните финансискиот сектор , не можеше да го игнорира присуството на побарувачката за таква услуга, и го вклучи во опсегот. Многу луѓе (не само валидни клиенти) ја избираат оваа организација, бидејќи таа има најголем број на филијали во земјата, да, а големината на комисиите е болно атрактивна. Неколку опции. Да ги разбереме нијансите.

Ситуацијата е малку посложена кога сакаме да испратиме пари надвор од оваа зона. Ова е систем на меѓубанкарски населби во евра, кој успешно работи во Полска помалку од 10 години. Затоа, пред да го направиме преводот, можеме лесно да провериме вкупни трошоци услуги. Во овој случај, имаме неколку различни начини на плаќање.

Од сите повеќе луѓе отворени за светот, повеќе сме свесни за потребата за трансфер на пари во странство, што во голема мера се должи на зголемената глобализација, додава Грацина Чет. Системот е првенствено платформа за споделување и размена финансиски информации на стандардизиран, безбеден и сигурен начин.

Ако примателот има потреба од средства во најкратко време , можете да ја користите услугата "BLITZ". Главните карактеристики на забрзаните трансфери:

 • ограничување на износот: 500.000 рубли / 5000 $;
 • средствата се достапни за 15-60 минути;
 • провизија големина 1,5-1,75%, но основана и дополнителни граници : мин 150 руб. (5 $ / €), максимум 3000 рубрика (100 $ / €).

Испраќачот мора да аплицира за било која од филијалите на Сбербанк на Русија. Треба да имате пари, пасош, по можност TIN, како и примачот. По пополнување на пријавата и пренесување на потребниот износ, благајната издава потврда која содржи контролен број превод. Можете да земате пари во било која гранка, но примачот мора да презентира документ за идентификација, како и правилно да го наведете дигиталниот код.

Условот за учество е да се има банкарска сметка на испраќачот на пораката и нејзиниот примател. Оваа мрежна структура ви дава 100% доверба дека преводот ќе достигне одредена банка без оглед на земјата во која работи. Ова не е неограничено решение. Главен извор на средства директно изведени од структурата на системот е често голем број посредници. Ситуацијата е дополнително комплицирана ако извршуваат пресметки во различни валути . Во овој случај, нашиот трансфер трае многу тежок пат, при што може да се разменува неколку пати, што доведува до значително зголемување на цената на целата операција.

Корисници на Сбербанк корисници @ yn

Задачата е многу поедноставена доколку двете страни (испраќачот-примач) се валидни корисници на ова банкарска институција . Со помош на лична интернет-сметка операцијата може да се изврши за 5 минути и бесплатно. Нема потреба да оди никаде. Доволно е да ја имате потребната сума на пари на сметката и да го знаете бројот на сметката / картичката на примачот. Постапката е како што следува:

Затоа, со мали количини, на пример, десетици илјади, конечниот трошок Трансферот може да биде и повеќекратно. Сепак, треба да се забележи дека со помали количини овие стапки може да се зголемат. "Сепак, можно е да се споделат трошоците за трансфер помеѓу исплатувачот и корисникот, така што секој од нив покрива само дел од надоместоците", објаснува Грацина Четам.

Како да го користите овој систем? - Ние можеме да направиме соодветна нарачка директно во филијалата на банката, каде што консултантот ќе ја изврши целата операција во наше име. Сепак, вреди да се запамети дека огромното мнозинство на финансиски институции кои работат на полскиот пазар дозволуваат трансфер во странство во електронска форма банкарски систем што е поевтино и поедноставно отколку посета на филијала на банка, вели Гредина Четам. - Не треба да имаме посебна сметка девизи "Само нашата главна лична сметка во злоти", додава тој.

 1. изберете ја опцијата "направи пари трансфер",
 2. пополнете ги сите потребни линии
 3. внесете го СМС кодот.

Редовен готовински трансфер во Сбербанк

Ако нема потреба за специјална брзање, тогаш можете да префрлувате пари на стандарден начин која се карактеризира со следниве параметри:

 • нема ограничувања на износот;
 • валута - само RUR;
 • период на пренос - до 2 дена;
 • големината на комисијата 1,75%, дополнителни граници: од 50 руб. до 2000 руб.

Со цел да се пренесат средства, испраќачот мора да го претстави својот сопствен пасош и да ги достави деталите на примателот.

Направете пренос во овој систем е многу едноставен. Постојат банки и финансиски институции . Клиентите на Банката внимателно не ги разгледуваат договорите пред потпишувањето. Истото важи и за банкарски правила и табели за запишување и комисии. Тешко е да се изненадите - тие често се преоптоваруваат со информации и се напишани со мали фонтови. Лесно е да се пропуштат некои од трошоците што можат да бидат многу скапи подоцна. Тоа е причината зошто ние составивме субјективно резиме на такси и комисии на различни банки, за кои клиентите не можат да знаат.

Избор сметка почесто, гледаме колку ќе нè чини да го отвориме и држиме, интернет трансфери, дебитна картичка и употреба на банкомати. Кога бараме заем, најмногу ни е заинтересиран каматните стапки и рати. Ретко одиме во детали, и внимателно ги проучуваме сите можни комисии и комисии.

Доколку парите се кредитираат на картичка или сметка на Сбербанк, тогаш комисијата не се наплаќа, а периодот на пренос се намалува на 24 часа.

Често пред секој од нас има проблем со префрлање на пари во друг град. Во нашево време, решавањето на таквите прашања не зазема многу време. Денес постојат различни начини извршување на оваа операција, од кои секоја има свој позитивен и негативни страни , затоа, секој човек може да избере најзгодно и соодветна опција трансфер на пари. Ајде да пробаме да дознаеме кој метод за преведување е најоптимален?

Меѓутоа, ако ги погледнеме поблиску, излегува дека банките често наплаќаат такса, што може да нè изненади. Или со чувствителност или висина. Има многу од нив - избравме 10, за кои мислиме дека треба да се платат. посебно внимание . Ние ги претставуваме со класификација од 10 на 1.

Ако нашата карта е украдена или изгубена, ние мораме да ја резервираме што е можно поскоро - повеќето од време не плаќаме за тоа. Картичка е резервирана, на пример, ако последен лимит во рок од 6 месеци трансакцијата на картичката беше задржана на нула. " Ова значи дека ако ние не ја користиме нашата картичка за шест месеци, банката ќе ја земе и плати. Промена на распоред за отплата на кредитот.

Системи за трансфер на пари

Прво, дознајте кои се можностите трансфер на пари постојат воопшто. Ова може да биде поштенски или телеграфски трансфер, кој, за жал, ја "јаде" комисијата во износ од 8-20% од износот испратен во друг град. Превод одредена сума во Русија тоа ќе трае околу 2 дена, исто така не е секогаш погодно, исто така и за операцијата, мора да ги наведете податоците за пасошот на лицето кое ја добива валутата. Поштата има строги ограничувања за висината на трансферот, и тоа исто така не е секогаш погодно. Поради такви суптилности, поштенските нарачки се помалку и помалку на побарувачката кај населението.

Исто така постојат банкарски трансфери Комисијата која е многу помала од поштенската и изнесува само 1-4% од износот. Но, овој метод не е сосема погоден, бидејќи процесот на примање пари на сметка на примачот може да потрае и до две недели.

Готовински заем мора да биде вратен редовно, ова е очигледно, исто како што банката може да ни казни последен пат . Сепак, може да се платат и високи провизии за "менување на распоредот на отплата на кредитот". Ако, на пример, сме ги смениме работните места, а денот кога ќе ја добиеме нашата плата ќе биде одложен за една недела, тогаш ќе мораме да го одложиме денот кога ќе го вратиме заемот на друг, по можност колку што е можно поблиску до платата.

Нашата банка престанува да реагира на нашите потреби? Дали го најдовме најдобра банка во друга банка и би сакале да ја пренесете вашата постоечка банкарска сметка? Можеби нема да платиме за тоа. Банките плаќаат скапо, ако мислат дека се рано, тие ги ликвидираат нивните сметки.

Постојат и системи инстантен превод пари еден од овие системи Западен сојуз За 10 години сега цврсто ги презема лидерските позиции на пазарот за преведување. Една од значајните предности на оваа компанија е отсуството на никаков трансфер.

Руски преведувачки системи

Повисоко наведени методи активно се користи во Русија. Но, системот е популарен кај луѓето. Запад трансфер Унија, бидејќи парите достигаат посакуваното место во рок од 10-15 минути. Услугите на оваа компанија се обезбедени од речиси сите банки во Русија, така што лесно можете да ги префрлите средствата на вистинското место за краток временски период.

На територијата на Русија, исто така, обезбедува преведувачки услуги готовина Унистрим, кој беше формиран под контрола на Централната банка на Руската Федерација. Во Унистрим можете да направите и адреса и бесконечни трансфери. Исто така во канцелариите на компанијата, можете да добивате парични трансфери, едноставно пополнете пријава на веб-страницата на компанијата, и по одобрување, парите ќе пристигнат во рок од 10 минути.

Сертификат за нашиот долг. Понекогаш се случува да има хипотека или друго кредитна посветеност , ни треба потврда за состојбата на нашиот долг. Се чини дека ништо не е полесно. Се што треба да направите е да отидете во банката каде што треба да го добиеме без никакви проблеми. Ова не треба да трае премногу време, но податоците не се менуваат. Потребен ни е мал отпечаток од системот. Сепак, овој едноставен документ исто така ќе ни плати.

Пристапот до историјата на вашата сметка е основен. Ако во секое време имаме сметка со пристап до Интернет, можеме да ги видиме нашите приходи и расходи во период од интерес за нас. Меѓутоа, ако ја немаме оваа опција, мора да се подготвиме за големи трошоци. Надоместокот за секој месец е соодветно 5 и 6 Зл. Променете го видот на вашата сметка за да го зачувате бројот на вашата сметка.


Променете го видот на вашата сметка за да го зачувате бројот на вашата сметка

Вреди да се спомене системот за трансфер на пари "КОНТАКТ", во кој комисијата за трансфер е во опсег од 0,5 до 3%. Ако тоа доаѓа за големи количини тогаш се намалува на 1%. Со помош на системот, можно е да се добие или отплати мини-заем во многу руски градови.

Од 2003 година започна со работа платниот систем " Златна круна ", Кој ги привлекува своите клиенти со ниски трошоци за пренос - од 0,5%. Фондот брзо прима примач, тие можат да бидат испратени до многу банки и синџири на мало.

Нашата банка воведе нова сметка и е подобра од претходната? Промени го нашето тековна сметка Додека го задржуваме сегашниот број, тоа не треба да биде тешко, бидејќи тоа е истата банка. Не може да биде тешко, но не е евтино. Обврска за позајмување со банкарска картичка . Ова е веројатно една од најконтроверзните такси што ги претставуваат банките. Задолжување на заем за автомобил во банка како залог, ние обично треба да ја напуштиме картичката за автомобил. Ако треба да ги поправиме податоците во книгата за регистрација, ќе ни треба.

Проверете баланс на банкомат. Обично, кога зборуваме за плаќања за користење на банкомати, мислиме на цената на повлекување на готовина од небанкарски објекти. Сепак, мораме да запомниме дека банката исто така може да наплати надоместок за други активности.

Што ви е потребно за трансфер на пари?

Пред изборот на трансфер систем, обрнете внимание на големината на тарифите, времето на испраќање и испорака на пари и достапноста на канцеларијата на приемот во градот што ви треба.

За извршување на операцијата, мора да доставите пасош, потврда за законско потекло на парите и пополнета пријава во која се наведува целта на преносот и безбедносно прашање . За безбедност, вработен во банката ќе го наведе целото име и телефонски број на примачот.

Ако погрешно го исполниме редоследот на пренос, обично нема да се изврши. Сепак, постојат банки кои наплаќаат висока комисија за нашата грешка. Затоа, ако испратиме некој пари во странство, подобро е да не направиме грешка. Банките сакаат да ги потсетат своите клиенти за парите што ни ги должат. Покрај тоа, за секој таков потсетник тие самите плаќаат. Тоа може да се случи телефонски повици ќе бидат примени пред доаѓањето на писмото. Се разбира, ние ќе плаќаме за двата од овие настани. Покрај тоа, за еден период на порамнување банката може да ни испрати до две писмени покани и да направи 4 предупредувања.

Документацијата и апликациите за испраќање пари нема да ве однесат многу време. Но, под такви пригодни услови за испраќање пари, се уште има некои ограничувања: на пример, не можете да испраќате повеќе од 2000 долари на ден, исто така не можете да префрлувате деловни активности . Исто така, гаранцијата е загарантирана во случаи кога парите се префрлени за купување недвижен имот.

Цената на еден телефон од вработен во оваа институција е 6 Зл, и ние ќе се наплаќа надомест, дури и ако не го земам телефонот! Доставивме само 10 чудни такси и провизии, кои им овозможуваат на банките да го зголемат својот приход. Ако сите ја проверивме табелата за такси и провизии на нашата банка, тој несомнено ќе најде поинтересни обвиненија кои би можеле да нѐ изненадат, да не исплашат или дури да не смеат да се смеат. За жал, не постои друг начин да се заобиколиме, како и да ги прочитаме документите што ги претпоставуваме.

Колку може да чини да испрати пари со грешка, г-ѓа Ањешеска убедена. Живее во Велика Британија. Г-ѓа Агнешка почувствувала измама. Таа очекуваше враќање на оваа разлика, но банката ја отфрли жалбата, објаснувајќи дека таа само го исполнува налогот на клиентот во согласност со неговата содржина. "Одговорноста на клиентот е да ја потврди точноста на пренесените податоци", објаснува банката. Парите се вратија во земјата, но не веднаш.

Според уредниците на uznayvse.ru, платниот систем е често прифатлива и брз начин трансфер на пари.

Како да го користите овој систем?
Ајде да пробаме да дознаеме кој метод за преведување е најоптимален?
Нашата банка престанува да реагира на нашите потреби?
Нашата банка воведе нова сметка и е подобра од претходната?
Што ви е потребно за трансфер на пари?

РекламаНовости