Топ новостей
Необходимость государственного регулирования
Учебник Камаева В.Д., 2010г.© Необходимость государственного регулирования Государственное регулирование экономики – система мер государства, посредством которых оно может воздействовать

Рыночная экономика
Рыночная экономика  ( англ.   market economy ) — экономическая система , основанная на принципах свободного предпринимательства , многообразия форм собственности на средства производства, рыночного

Мировая экономика
Студенты, аспиранты, молодые ученые, использующие базу знаний в своей учебе и работе, будут вам очень благодарны. РЕФЕРАТ по теме: «Мировая экономика» 1. Понятие мирового хозяйства

31. Формы и методы государственного регулирования экономики
Государственное регулирование экономики ставит своей целью соблюдать интересы государства, общества в целом, социально незащищенных слоёв населения. Существуют и применяются разнообразные формы государственного регулирования.

Дополнительное профессиональное образование. Повышение квалификации Москва. ЧУ ПОО ИМЭИ
Институт мировой экономики и информатизации был образован в 1995 году. Наше образовательное учреждение ведет обучение по большому перечню направлений и специальностей Дополнительного профессионального

Границы государственного вмешательства в экономику
  Вмешательство государства в экономику не должно быть чрезмерным. Чтобы не подавить рыночные механизмы функционирования экономической системы, не лишить ее гибкости и адаптивности,

Роль государства в экономике
Роль государства в экономике – вопрос, который является центральным как на практике, так и в теории. При этом предлагаемые некоторыми научными школами принципиальные подходы к решению этого вопроса имеют

Государственное предпринимательство в условиях рыночной экономики (4)


"Актуальные проблемы экономики и права"
Поле для блока:  Cо 2-го по 6-е февраля 2012 года прошел очередной этап первенства по научной аналитике, а также XVIII Международная научно-практическая конференция «Актуальные проблемы экономики

Особенности экономического развития стран Юго-Восточной Азии
Экономикам азиатских стран были присущи многие структурные недостатки. Большинство фирм находились в семейном владении, а в соответствии с конфуцианской традицией семьи стремились сохранитьРЕКЛАМАКалендарь

Экономика мира » Новости »

Заштита од крадци: усогласеност со едноставни правила!

  1. Ги анализираме слабостите
  2. Ранливост дома
  3. Нашите експерти
  4. Сопствена тврдина
  5. Како го заштитивте вашиот дом?
  6. Но, ова е невозможно
  7. Професионални совети
  8. Корисни алатки

Дали го знаете вашиот дом? И неговите слабости?

Бидете сигурни - напаѓачите знаат. На професионален копиле ќе треба само неколку минути да влезете во вашиот дом и да ве удрат до последното . И во есен и зима, кога летни жители долго време ги напуштаат своите куќи, најмногу се кражби . Како да се спротивстави на разбојниците? Едноставните совети дадени во оваа статија се погодни за приватни куќи и апартмани во урбани високо-расте.

Ги анализираме слабостите

Дури и ако сте куќата изгледа доста скромно, не е причина да веруваме дека никој нема да се обиде на него. Постојат статистички податоци дека многу разбојници генерално се потпираат на среќа. Тие можат да се искачат кон вас во потрага по само една или две скапи предмети (пари, накит, компјутер или ТВ), и таму веќе, ако имаат среќа, ќе го зграпчат останатото.

Од експертите се бара да се запамети дека е речиси невозможно да се запре искусен криминалец кој има за цел да има било какви трошоци за да влезете во вашиот дом . Меѓутоа, за среќа, меѓу бургерите има многу неискусни луѓе, и затоа преземените безбедносни мерки можат сериозно да го попречат нивниот влез во куќата. Да, и професионалец, најверојатно, ќе мора да нескопосник. И во сложени сите безбедносни мерки, сосема веројатно, ќе помогне да се спаси вашиот имот. Не заборавајте дека монетарните трошоци и напорите што ги трошите на неа се вредни за мир и безбедноста на доброто што сте го стекнале .

Значи, на сликата подолу можете да ги видите најслабите точки на приватната структура. Тие детално се разгледуваат со точките со предложените мерки за заштита.

Ранливост дома

Се грижи за сигурен брави . Криминалецот веднаш ќе го пресмета лошото заклучување и сигурно ќе сака да го попушти.

2. Темнината на влезот

Провалниците не сакаат да "блескаат" премногу, па веројатно нема да се искачат до добро осветлена вратите .

3. Задни и странични врати

Често тие се инсталирани лоши брави или дури и вообичаените подлец. Криминалци само ова и тоа е потребно.

4. Застаклена врата

Таквите пауза, како по правило, добар удар.

5. Прозорци од подот

Бидете сигурни дека сите од нив се заклучени - ова е еден од најчестите начини за ограбувачите да влезат во куќа.

6. Прозорци од горниот кат

Исто така ранливи ако е лесно достапен и лесен за отворање.

7. Вратата се отвора на таванот

Многу модерни крадци одржуваат одлична атлетска форма, а исто така користат специјална опрема, така што високите и стрмни покриви не ги исплашат.

8. Поткровен прозорец или подвижен покрив

Денес, постојат многу различни додатоци за покриви, и прозорци се многу популарни. Ако ги инсталирате тие, се грижи за нивната заштита - провалниците можат да ги користат, особено ако можете да стигнете до прозорците од следниот покрив.

9. Јаглен шахта / ѓубре

Често, натрапниците ги користат децата во нивните измами. И тие лесно лазат во мали дупки во решетките.

10. Отклучена порта и кабина.

Направи крадци најтешката задача. Дури и ако тие успеале да влезат во куќата, нека страдаат, оставете го со вашите лични предмети. Заклучи ги сите (!) Врати, порти, портата !

11. Гаражи и бараки

Од тука, крекери често ги преземаат алатките на сопствениците да ги отворат своите домови.

За спортски крадец, тоа е како скали .

13. Стакло

Ако двојно застаклување стара или слаб квалитет кит, стаклото може да се отстрани брзо и тивко.

14. Безбедносен аларм или камери за надзор

Тие дури може да го заплашат професионалецот.

Нашите експерти

Затоа, слободно контактирајте:

- Вашиот предел - го покани да го посети и на самото место разговара со него за можни мерки за подобрување на безбедноста на куќата;

- на огнениот инспектор - преземање мерки против разбојници, корисно е да се знае кои од нив не се во спротивност со пожарот безбедност ;

- осигурителни компании - не е лошо да се потпрете на одредена сума пари во случај на делумна или целосна загуба на имот поради пожар или грабеж.

Сопствена тврдина

Запомни: дури и наједноставните безбедносни мерки можат значително да ја намалат веројатноста за грабеж . Повеќето крадци се уште претпочитаат да дејствуваат разумно. И, дури и да се потпираат на среќа, како што споменавме погоре, тие сѐ уште ќе гледаат на тоа пред да влезат на странска територија. Нема причина да се оди таму каде што сопствениците не ја губат будноста и ги затвораат сите врати прозорци дури и за време на кратко отсуство или гледање телевизија. Направете навика да не ја отворите вратата за непознати посетители, дури и ако е браварски (gasman, repairman апарати за домаќинство и така натаму.), кои ви се јави пред некој ден. Потребни документи за лична идентификација - вистински работници од јавните комунални претпријатија и социјални услуги секогаш се подготвени за таква верификација и ги чуваат документите. И ти, додека ги проучувате, сеуште го задржувате вратот на вратата над - тоа нема да му наштети.

Советот не е нов, но функционира: ако заминете долго време, откажете ја испораката на периодични списоци, побарајте од вашите соседи да земаат сметки од кутијата . Или контактирајте ја соодветната служба со барање да ги земете лично. Вредностите најдобро се оставаат во банкарската кутија.

Постојат начини за означување на имот со целосна поштенска адреса или слика со микро големина со големина на пинхед. Се применува на речиси секој објект со четка, лепак или боја. Исто така, за накит, на слики и други вредности кои тешко може да се одбележат, можете да фотографирате и датотеки - сето тоа е депонирано во банката. На продажба има мали, но многу издржливи сефови за скапоцености, пари и документи.

Патем, најевтината веб камера купена во компјутерска продавница и инсталирана на влезот може да направи добра работа - дека криминалот веројатно не е свесен за фактот дека не е поврзан со безбедносниот систем, но нема да сака да провери.

Како го заштитивте вашиот дом?

Проверка на листата:

1. Главниот влез

Ако влезната врата е единственото ранливо место во куќата / станот, можете да инсталирате четириканална брава која истовремено ги заклучува сите четири рабови на вратата. Главната работа е што вашите безбедносни мерки не стануваат стапица за вас за време на вонредна ситуација - земјотрес или пожар .

2. Темнината на влезот

Отворено осветлување секогаш треба да работи. Во овој случај, пожелно е да се грижиме уред за осветлување тоа беше тешко да се добие, пауза или пауза. Ако живеете во стан, бидете сигурни дека секогаш има светлина на слетувањето.

3. Задни и странични врати

Ако има неколку влезови / излези во приватна куќа, треба да бидат осветлени, како и на влезната врата. Правилата за брави и завртки се исти.

4. Застаклена врата

Како по правило, таквите врати се доволно слаби за да ги исфрлат со еден удар. Во овој случај, завршните капачиња на страната на помошната праг и трегер. Лизгачки тоа е лесно да се подигне врати од водичи и да се отстрани - спречи оваа ситуација. Многу е веројатно дека крадците ќе ги искористат предностите - особено ако задните и страничните прозорци превидуваат сенка градина или напуштена улица. Брави и завртки (како и ролетни, особено ако тие се затворени од внатре) може да биде добра пречка за крекери.

6. Прозорци од горниот кат

Сите прозорци, дури и ако треба да дојдете до нив скали или јажиња, исто така е подобро да се опреми со брави, брави или ролетни.

7. Мансарда врата отворот

И тука ни е потребен силен гребен. Постојат многу куќи со еден или неколку заеднички ѕидови, како и заеднички простории за подруми (подруми, перални, итн.). Има случаи кога крадците влегоа во куќата преку заеднички технички простории.

8. Подножје или сведување прозорец

Кровните прозорци се распукани само ако се лесно достапни. Сепак, завртките на нив исто така не се мешаат.

9. Натоварувач на јаглен

Можеби е подобро целосно да се откаже од тоа. Или ставете силни врати и завртки од внатрешноста на собата.

Тие треба да бидат заклучени. Секогаш. И така што крадците не ги носат вашите работи на врвот на портите и калите, инсталирајте ги над нив мрежа .

11. Гаражи и бараки

Тие, исто така, треба да се чуваат заклучени, дури и ако целиот имот што се наоѓа во нив е стара 'рѓосана. оски и подмачкани партали. За заклучување на помошни згради, погодни се и двата брави и катанци со мала или скриена рачка. Во исто време избирајте скриени сврзувачки елементи кои тешко може да се скршат, ако е можно, со навојни врски. Скалите исто така треба да бидат заклучени во барака или прицврстени со синџири со брави.

12. Drainpipes

Постои специјална несушечка боја против ограбувачите - високо препорачливо. Алатката останува лизгава, и благодарение на него, продолжи понатаму цевка станува речиси невозможно.

13. Стакло

За ваша сопствена безбедност, изберете ламинирано стакло или поликарбонатно стакло. Друг начин да се заштити - модерни метални ролетни, кои може да се контролираат одвнатре. И не заборавајте да ја следите состојбата на прозорецот кит - ако се суши, тоа е лесно да се отстрани со нож, извадете ги зацврстувачите и целосно отстранете го стаклото.

14. Безбедносен аларм

Многу корисна алатка, вреди да се купи. Сепак, не е неопходно целосно да се потпреме на тоа. Како што веќе рековме, ефикасната заштита се состои од цела низа безбедносни мерки.

Но, ова е невозможно

Покрај тоа, ако, како резултат на таквите "безбедносни мерки", криминалецот е осакатена или умира, агенциите за спроведување на законот ќе ве разберат човечки, можеби ќе сакаат, но тие ќе бидат казнети во потполност. Кривичниот законик ги смета таквите акции (дури и да го заштити својот имот) како убиство или тешка повреда на животот и здравјето .

Професионални совети

Шефовите на агенции за приватна безбедност и полицајци даваат генерално слични и комплементарни препораки. Но, сите се согласуваат: колку повеќе го обединува колекцијата на дача, толку помалку кражба .

За да се заштити неговата летна куќа во зима се различни средства. Можете да ангажирате приватна компанија за обезбедување. Може да чини 700-2000 долари месечно, но ефективно - приватното обезбедување е добро само кога постои сигурна конекција и брз пристап до местото на инцидентот .

Вработените во безбедносните организации, исто така, нудат да ја следат ситуацијата со криминал во нивната област: во последно време (која куќи, кои беа ограбени од страна на локалните жители или во посета на "гостин изведувачи") ја испитуваат статистиката на кражби, која е стапката на откривање. Патем, многу од овие информации можат (и треба!) Да ви бидат обезбедени од страна на полициските службеници од окружната канцеларија.

Во меѓувреме, практиката покажува дека локалните жители или соседите од алкохоличари, зависници од дрога и други загрозени граѓани најчесто се претвораат во крадци .

Ако нема пари за услугите на приватно друштво за обезбедување, можете заеднички да ангажирате лице кое ќе ја "задуши" локацијата во зима - недостатокот на патеки во свеж снег исто така дава зелено светло за криминалците.

Корисни алатки

Во продавниците и на интернет можете да најдете разни уреди за да го заштитите вашиот дом. На пример, "хемиски замки".

Уредот "Шампањ спреј" се активира при отворање шкафче или фрижидер.

Безобѕирниот килим , фрлен на подот на влезот, ќе го означи хакерот со посебен состав. Мирисот трага ќе биде невидлив за човекот, но кучето ќе го мириса во секое време.

Но, тука, предупредуваат експертите, подобро е да не се занесувате. Подобро е да се користи сето ова во комплекс со други средства за заштита. Прво, како што веќе рековме, гласаме за гневот на гневот. Второ, сите овие алатки се навистина ефикасни кога во близина има чувар, чувар или полициски службеник.

Постојат автономни средства за заштита (светилници, вилер, светлина и електронски аларми ) има смисла да се стави само таму каде што има стабилно снабдување со енергија, а електричната енергија не е исклучена повеќе од 5 дена, а соседството постојано го следи некој енергичен пензионер со пушка. Постојат комуникациски системи со стражар на неколку куќи или целото село. Тие чинат околу 100 долари плус месечни трошоци за одржување (до 30 долари). Постојат GSM аларми кои пренесуваат SMS информации за состојбата на куќата директно на мобилниот телефон на сопственикот или чуварот . Користејќи го уредот, автоматски можете да го вклучите светлото на страницата. Сите станбени и помошни згради на локацијата може да се поврзат со системот и да се контролираат од било каде во светот (следат системи за светлина, температура, греење и водоснабдување). Постојат автономни средства за заштита (светилници, вилер, светлина и електронски   аларми   ) има смисла да се стави само таму каде што има стабилно снабдување со енергија, а електричната енергија не е исклучена повеќе од 5 дена, а соседството постојано го следи некој енергичен пензионер со пушка Ако фондовите дозволуваат, би било добро да се додаде осигурување на имот на сите наведени заштити. Иако тоа ќе чини многу. На пример, за колиби во вредност од околу 100.000 долари, ќе чини околу еден и пол илјади долари. Иако, ако имате алармен систем и постои безбедност во селото, осигурителната компанија може да понуди попуст.

Со цел да се осигури безбедноста на вашиот дом од непоканети гости, можете да ги купите потребните средства за заштита користејќи го порталниот каталог :

Како и да се прибегне кон инсталирање на безбедносни системи :

Поставување на материјал на други интернет извори, само во врска со www.1stroitelny.kz


И неговите слабости?
Како да се спротивстави на разбојниците?
Како го заштитивте вашиот дом?

РекламаНовости