Топ новостей
Необходимость государственного регулирования
Учебник Камаева В.Д., 2010г.© Необходимость государственного регулирования Государственное регулирование экономики – система мер государства, посредством которых оно может воздействовать

Рыночная экономика
Рыночная экономика  ( англ.   market economy ) — экономическая система , основанная на принципах свободного предпринимательства , многообразия форм собственности на средства производства, рыночного

Мировая экономика
Студенты, аспиранты, молодые ученые, использующие базу знаний в своей учебе и работе, будут вам очень благодарны. РЕФЕРАТ по теме: «Мировая экономика» 1. Понятие мирового хозяйства

31. Формы и методы государственного регулирования экономики
Государственное регулирование экономики ставит своей целью соблюдать интересы государства, общества в целом, социально незащищенных слоёв населения. Существуют и применяются разнообразные формы государственного регулирования.

Дополнительное профессиональное образование. Повышение квалификации Москва. ЧУ ПОО ИМЭИ
Институт мировой экономики и информатизации был образован в 1995 году. Наше образовательное учреждение ведет обучение по большому перечню направлений и специальностей Дополнительного профессионального

Границы государственного вмешательства в экономику
  Вмешательство государства в экономику не должно быть чрезмерным. Чтобы не подавить рыночные механизмы функционирования экономической системы, не лишить ее гибкости и адаптивности,

Роль государства в экономике
Роль государства в экономике – вопрос, который является центральным как на практике, так и в теории. При этом предлагаемые некоторыми научными школами принципиальные подходы к решению этого вопроса имеют

Государственное предпринимательство в условиях рыночной экономики (4)


"Актуальные проблемы экономики и права"
Поле для блока:  Cо 2-го по 6-е февраля 2012 года прошел очередной этап первенства по научной аналитике, а также XVIII Международная научно-практическая конференция «Актуальные проблемы экономики

Особенности экономического развития стран Юго-Восточной Азии
Экономикам азиатских стран были присущи многие структурные недостатки. Большинство фирм находились в семейном владении, а в соответствии с конфуцианской традицией семьи стремились сохранитьРЕКЛАМАКалендарь

Экономика мира » Новости »

Како да развиете нова навика за оваа недела

  1. Седум дена е многу брзо.
  2. Клучот за обука на "големи" навики
  3. Примери за живот
  4. Скриени предности
  5. 18 "корисни" навики, кои треба да се напуштат во 2017 година
  6. Што е "домино ефект" и како може да го подобри вашиот живот

Писател Михал Ставицки смета дека многу навики може да се развијат за само една недела, главната работа е да се зголеми бројот на повторувања. Тоа е неговиот метод.

Понекогаш можете да го добиете резултатот за само три секунди. Се што ви треба е да поставите цел за себе и да одите до него. Сепак, тоа нема да биде лесно. Јас нема да ве убедам дека можете да го промените вашиот живот со еден клик од вашите прсти. Се разбира, можно е, бидејќи е можно да се добие лотарија. Но шансите воопшто не е висока.

Знам начин да ја скршам навиката за 7 дена

Едноставно. Клучот за успех е повторувањето .

Навиките се автоматски или полуавтоматско однесување кое се активира од активирањето. Значи, ако сакате да развиете навика, размислете за ефикасно активирање и повторете ги активностите кои ви се потребни одново и одново.

За жал, постојат навики за кои овој метод не функционира. На пример, ако сакате да започнете размислување секое утро, очигледно е дека не можете да го повторите циклусот "будење-медитација" многу пати на ден.

Сепак, за многу други навики, овој метод е соодветен, и тоа ќе ви помогне брзо да добиете резултати.

Седум дена е многу брзо.

Дали знаете колку е малку - само седум дена да се создаде навика? Просечното време да се развие нова навика е 66 дена, и би рекол дека е под многу поволни околности. Секоја секунда ќе треба повеќе од 66 дена за да го направите ова. Па седум дена е речиси инстант.

Клучот за обука на "големи" навики

За да ја научите навиката на неделата, треба да направите многу повторувања секој ден. Поради оваа причина, ќе биде тешко да се обучуваат "големи навики" на овој начин, на пример, читање за половина час или пишување 500 зборови секој ден.

Сепак, постои еден трик кој ќе помогне во решавањето на проблемот. Навиките се целосно утврдени од предизвикувачи (поедноставувам, но најмалку 80%). Затоа, можете да ги обучите истите навики, но во мали дози.

На пример, секој пат кога ќе влезете во спалната, земете книгата и прочитајте еден став. За една недела, таквите активности може да се повторат огромен број пати.

Оваа секвенца на дејства е втисната во вашиот мозок, а следната недела можете да се обидете да прочитате цела страница наместо еден единствен став (но во овој случај, поретко влезете во спалната соба или поминуваат повеќе време читање отколку што првично).

Оваа секвенца на дејства е втисната во вашиот мозок, а следната недела можете да се обидете да прочитате цела страница наместо еден единствен став (но во овој случај, поретко влезете во спалната соба или поминуваат повеќе време читање отколку што првично)

Фото: iChzigo / Shutterstock

Примери за живот

Прво, го користев овој метод за да ја надминам срамежливоста .

Се присилив себеси да се погледне во очите и да се насмевнувам на секој човек во непосредна близина на мене. Ја користам јавноста со транспорт Затоа, секој ден ги среќавам стотици луѓе. За кратко време успеав да ја разработив оваа техника многу пати.

Тогаш оваа стратегија ми помогна да ја подобри мојата физичка кондиција .

Јас секогаш го разгледувам мојот живот во однос на навиките, па кога ќе си поставив цел да ја изгубам телесната тежина, почнав да барам повеќе можности за движење. Водам седентарен животен стил - работам на компјутер и поминуваат најмалку два часа дневно во транспортот - исто така седи. Решив да трчам низ секој скалист што ќе го видам пред мене. За пат од дома до работа успеав да ја повторам оваа акција десет пати на ден, а понекогаш и повеќе.

Скриени предности

Овој метод не го користев поради неговата брзина. Успеав да ги консолидирам овие навики, бидејќи оваа техника е ефективна.

Се покажа дека навиките не само што се развиваат побрзо, туку и стануваат поприродни. Денес автоматски се смеам на сите на улица. Значи, моето тело реагира на активирањето. Самите мои нозе почнуваат да трчаат кога одам до скалите. Јас повеќе не размислувам за овие навики, ги живеам.

Прилагодете ја саканата навика, така што може да се изведува во мали делови, но често.

Повторувајте, повторно и повторно. 66 повторувања неделно е околу десет на ден. Ако бев вас, би сакал да имам 37 повторувања дневно. Научниците дознав тоа дневно повторување трае најмногу 254 дена за да формира навика.

37 повторувања дневно ќе ви овозможат да ја постигнете вашата цел со доверба.

Извор на

Материјали на темата:

18 "корисни" навики, кои треба да се напуштат во 2017 година

10 лоши навики, што е подобро да се ослободите од

Што е "домино ефект" и како може да го подобри вашиот живот

Дали ќе започнете нов живот од следната година? Избришете ги овие апликации од паметниот телефон

Корица фото: areebarbar / Shutterstock

Пронајдена грешка? Означете го текстот и притиснете Ctrl + Enter

Дали знаете колку е малку - само седум дена да се создаде навика?

РекламаНовости